015 - 268 25 68 Over ons Partners Demo aanvragen

Alan Platform

Revolutionair low-code // no-code platform

Vergeet alles wat je aan low code / no code software platformen kent. Kjerner heeft software opnieuw uitgevonden en de naam is Alan. Een revolutionair softwareplatform dat fundamenteel anders is.

Alles in één taal, functie los van techniek en vrij van onnodige code. Alan is gemaakt om complexe processen simpel te maken. Daar heb je geen complexe software voor nodig, maar kernachtige software die je snel vooruit helpt en wendbaar houdt.

Het simpele antwoord op complexe software

Alan is geboren uit onze frustraties met de huidige standaarden in software-ontwikkeling. Elke vorm van niet-triviale software-ontwikkeling heeft namelijk de neiging om vanzelf tot meer complexiteit te leiden. Eén minder optimale oplossing of rekenfout kan een paar stappen verder al vragen om gruwelijk ingewikkelde ingrepen om de software nog te laten doen wat hij moet doen.

Het wordt nóg erger als software in verschillende modellen, min of meer los van elkaar ontwikkeld worden. Als functie en techniek door elkaar lopen. Als teams samen ontwikkelen, maar niet iedereen het complete ontwerp snapt. Een weeffout kun je dan wel lokaal opheffen, maar dat maakt het oncontroleerbaar of én waar er weeffouten in de software zitten.

“Met innovatieve concepten gaat Alan een flinke stap verder dan de traditionele low code platformen.”
Jos Warmer, expert in model gedreven ontwikkelsystemen

Deze complexe werkwijze geldt voor de huidige software-ontwikkeling, in code, low code of no code. Voor maatwerk-software en pakketsoftware. Iedereen heeft hiermee te maken.

Software-ontwikkeling zonder ontwikkeling

De huidige manier van ontwikkelen leidt niet tot vooruitgang, maar tot stilstand. Vaak ontstaat al snel chaos. Ontwikkelaars voelen continu druk om te leveren en breken hun hoofden om compleet verschillende eisen en wensen van compleet verschillende klanten samen te brengen in één stuk software. Tel daarbij de veranderingen in een ontwikkelteam op, de nieuwe versies van het platform en libraries en je hebt een toestand waarin software min of meer stil komt te staan.

De hoeveelheid werk die het dan kost om nog structurele aanpassingen te maken wordt zó groot dat het oplossen ervan geen optie meer is. Alle beschikbare capaciteit gaat zitten in het draaiend houden van de software en in minimale wijzigingen, liever zelfs alleen nog kostbare toevoegingen; een nieuwe module ernaast, een nieuwe schil er omheen.

De kosten van onderhoud en aanpassingen gaan alleen maar omhoog, totdat de bovengrens bereikt is en de software end-of-life is. De software staat stil. Een goed ontwikkelteam duwt dit zoveel mogelijk naar achteren, maar teams veranderen en er worden fouten gemaakt. En ben je eenmaal de controle kwijt, dan krijg je die vaak nooit meer terug. Tijd voor een nieuwe kijk op software.

Alan. Software opnieuw uitgevonden.

Alan is fundamenteel anders dan de software die er is. Alan bundelt de drie softwarelagen data, logica en presentatie in één laag en in één taal.

Alan neemt afscheid van onnodig ingewikkelde mogelijkheden en scheidt functie volledig van techniek. De voordelen? De software is compact en blijft compact en maakt het bewerkbaar en begrijpbaar voor elk team.

“I truly believe in the concepts and ideas Alan is built on.”
Daco Harkes, PhD software languages (TU Delft)

Met Alan haal je een kleine, maar krachtige set aan basiselementen in je organisatie. Direct inzetbaar om alle functionele aspecten te beschrijven en software te maken die flexibel en onderhoudsarm blijft.

  • On time
    Sneller gebouwd dan ooit en gemaakt om op te bouwen.
  • On budget
    Een vaste prijs vooraf, géén extra kosten achteraf.
  • On point
    Het werkt. Vrij van systeemfouten, vrij van frustraties. 

Hydro & Alan

Hydro draait al sinds 2011 op Alan. 24/7, zowel op de werkvloer als op kantoor.

Honderden medewerkers werken tegelijkertijd met Alan om de productie draaiend te houden. De beheerslast van deze systemen is bijzonder laag. Ze zijn up als de hardware het doet. En de aanpasbaarheid ervan is in de loop der tijd alleen maar toegenomen, omdat Alan alleen maar beter is geworden.

Meer over Hydro & Alan

Kennismaken met Alan?

We zijn vol van Alan, dus vertellen we er graag over. Maar liever laten we het zien. Zodat je er zelf ook vol van raakt. Maak vrijblijvend een proefrit met Alan.

Stel je vraag aan Kjerner

Aanhef *

Direct contact

Met het Alan Platform versla je de draken van automatiseringsprojecten. Onze garantie: { No more software failures }

015 - 268 25 68 zien is geloven

{ No More Software Failures }
015 - 268 25 68 Contact