015 - 268 25 68 Over ons Partners Demo aanvragen

Business Intelligence

Delf het nieuwe goud. Opnieuw.

Business Intelligence is als goud delven. De meest waardevolle data uit je organisatie smelt je met gegevens van externe bronnen om tot inzichten die je helpen in de juiste richting te blijven sturen. Waar investeren we in? Wat stoten we af? Welke processen lopen niet goed en hoe zou dat structureel anders kunnen?

Dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk. Voor je het weet baseer je jouw koers niet op goudklompjes, maar op kiezelsteentjes.

Tijd voor BI met Kjerner.

 • Eindelijk helder inzicht met de juiste data
 • Makkelijker dan ooit rapporteren
 • Flexibel en stapsgewijs vernieuwen 

BI is niet altijd even intelligent

Je goud, de bedrijfsdata, ligt vaak in allerlei verschillende bronnen en is van slechte kwaliteit: gegevens zijn niet of niet goed ingevuld en belangrijke tussenresultaten staan nergens vastgelegd.

‘Tussen de gegevens waar medewerkers mee werken en waar managers naar kijken ligt vaak een grote kloof...’

Het gevolg? Je stopt je tijd en energie in het verrijken van een complexe Business Intelligence-laag die werkt met onvolledige gegevens en een beperkt datamodel. Goud delven is zo een verloren zaak. Want tussen de gegevens waar de werkvloer mee werkt en waar jij als manager naar kijkt, ligt een grote kloof.

Als je dan bij wil sturen op basis van die bedrijfsgegevens, blijkt vaak dat je ideeën niet uitvoerbaar zijn - omdat de datakwaliteit nog slechter is dan verwacht en je legacy-software geen wijzigingen meer toelaat.

Maak BI slimmer dan ooit

Slimmer goud delven betekent niet dat je een moeilijkere aanpak nodig hebt. Kjerner pakt het juist simpel aan. Met een strikt datamodel toon je de bij elkaar gezochte gegevens overzichtelijk bij elkaar en maak je het oplossen van problemen in die data zo makkelijk als het afhandelen van een todo-list.

De voordelen van BI met Kjerner

 • Verrijk data eenvoudiger
  Dataverrijking is niet meer beperkt tot je rapportage- of BI-tooling, maar kan op een plek die toegankelijk is voor iedereen die er belang bij heeft.
 • Maak makkelijker rapportages
  Vaak zijn de gegevens in Alan al voldoende om je rapportage op te baseren. Je hoeft het niet moeilijker te maken dan het is.
 • Werk met zuivere data
  Een eenduidig, concreet en compact model beschrijft de totaliteit van gegevens, los van hoe dat verderop gerapporteerd gaat worden.
 • Vernieuw en vervang simpel
  Waar nodig en mogelijk, is het in Alan een fluitje van een cent om nieuwe modules toe te voegen of bestaande legacy-applicaties te vervangen. Dat kan ook prima gradueel. Er is veel mogelijk als software weer soft is.

Business Intelligence voor Hydro

Het internationale concern Hydro breidt al jarenlang de BI-rapportages uit met Kjerner. Rapporteren is voor Hydro nu makkelijker en betrouwbaarder dan ooit, doordat de data veilig en gestructureerd in Alan-systemen staat. Zo is het maken van de juiste rapportages soms niet eens nodig, omdat de inzichten al direct beschikbaar zijn in de software. En zelfs als dat niet zo is, is een to-the-point query voldoende om de rapporten naar wens op te leveren.

Meer over BI voor Hydro

Let’s talk business

Zelf zien hoe Business Intelligence nog intelligenter kan? Ontdek de software van Kjerner en maak vrijblijvend een proefrit.

Stel je vraag aan Kjerner

Aanhef *

Direct contact

Met het Alan Platform versla je de draken van automatiseringsprojecten. Onze garantie: { No more software failures }

015 - 268 25 68 zien is geloven

{ No More Software Failures }
015 - 268 25 68 Contact